Flamingo Ξενοδοχεια Πηλιο | τηλ. 24260 23405
 

Γνωριμία με το βουνό Πήλιο

Απολαύστε μια υπέροχη βόλτα στο βουνό του Πηλίου και σίγουρα θα μείνετε μαγεμένοι από τη σπάνια βλάστηση, τα βότανα, τα μανιτάρια και την Πανίδα του Πηλίου.

Σπάνια Βλάστηση, Λουλούδια, Βότανα και Μονοπάτια σε έναν πολύχρωμο συνδυασμό συνθέτουν το μαγικό τοπίο του Βουνού Πήλιο!

Από τα αρχαία χρόνια το βουνό Πήλιο θεωρήθηκε το βουνό των λουλουδιών και των φαρμακευτικών βοτάνων. Κατά την μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και πατρίδα των Κενταύρων. Επίσης στις πλαγιές του έγινε ο γάμος του Πηλέα με την Θέτιδα, ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς ανάμεσα στις καλλονές θεές Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη και εδώ υπήρξε το Κρυφό Σχολείο του Ρήγα Φεραίου που συνέβαλε τα μέγιστα στην επανάσταση του 1821.

Το Βουνό Πήλιο εκτείνεται από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με μήκος περίπου 44 χλμ. και πλάτος περίπου από 10 χλμ. στο νότο μέχρι 25 χλμ. στον βορρά.

Τα σύνορα του είναι νότια το Πλατανόρεμα κοντά στο Νεοχώρι και βόρεια το Καπόρεμα κοντά στη μονή Φλαμουρίου. Η ψηλότερη κορυφή του βουνού είναι στα βόρεια με ύψος 1.624 μέτρα (κορυφή Πουριανός Σταυρός). Άλλες κορυφές είναι το Κοτρώνι 1550 μέτρα, Πλιασίδι 1547 μέτρα, Αηδονάκι 1537 μέτρα, Αγριόλευκες 1471 μέτρα, Δραμάλα 1455 μέτρα, Σχιτζουραύλι 1450 μέτρα, Γολγοθάς 1415 μέτρα, Λαγωνίκα 1300 μέτρα.

Στο βουνό Πήλιο μπορείτε να δείτε και αξιόλογες πηγές. Οι σημαντικότερες είναι αυτές είναι της Καλιακούδας και της Λαγωνίκας. Συνολικά οι πηγές στο βουνό που γνωρίζουμε φτάνουν τις 70. Ακόμη υπάρχουν και μεγάλες ρεματιές όπως της Λαγωνίκας, του Βρύχωνα, της Καλιακούδας και της Φελούκα με έντονη ροή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ακολουθώντας τα μονοπάτια του βουνού μπορείτε να θαυμάσετε σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. Τουλάχιστον 1.500 είδη φυτών, και απειλούμενους τύπους 14 οικοτόπων. Το Πήλιο προστατεύεται από τις Οδηγίες 92/43 και 79/409 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθ’ ότι έχει ενταχθεί στο Δίκτυο NATURA 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κωδικό GR 1430001.

Στο "Κόκκινο Βιβλίο των φυτών της Ελλάδας" περιλαμβάνονται τρία είδη φυτών (Campanula incurva, Lesquereuxia syriaca και Soldanella pelia), ενώ συνολικά 38 είδη είναι σπάνια.

Ανεβαίνοντας στα ψηλότερα σημεία του βουνού Πήλιο θα συναντήσετε δάση οξιάς, ενώ βορειότερα θα βρείτε το μακεδονικό έλατο. Κάτω από αυτά υπάρχει μια ζώνη από καστανιές. Στις πλατείες κάποιων χωριών μπορείτε να θαυμάσετε πλατάνια πολλών εκατοντάδων χρόνων, πραγματικά φυσικά μνημεία!

Τα 24 χωριά του Πηλίου συγκροτήθηκαν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας με μεγαλύτερο χωρίο και κέντρο του εμπορίου την Ζαγορά. Το Χορευτό ήταν και είναι το λιμάνι και το επίνειο της Ζαγοράς.

Στο βουνό Πήλιο συναντάμε στα χαμηλότερα υψώματα καλλιέργειες ελιάς, στα μεσαία υψώματα στην ανατολική μεριά καλλιέργεια μηλιάς και στα ανώτερα σημεία καλλιέργειες πατάτας.

Όλες τις εποχές το βουνό του Πηλίου έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά που σας καλεί να την ανακαλύψετε και να την απολαύσετε!

.


Make a Reservation or Contact us


(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

(*)
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

(*)

  RefreshInvalid Input

Please type these numbers

Δείτε επίσης

 • Περίπατοι στο Πήλιο

  Περίπατοι στο Πήλιο

  Πλήρης Οδηγός για Πεζοπορία στο Πήλιο! 16 διαδρομές & μονοπάτια για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες κάνοντας περιπάτους στα ομορφότερα μονοπάτια του Πηλίου!

QUALITY SELECTION 2013

 

BEST-3

flights-banner-en

Online Κρατήσεις

Προσφορές!

 • 22 Απριλίου 2014 - 15 Ιουνίου 2014 &

  14 Σεπτεμβρίου 2014 - 31 Οκτωβρίου 2014:

  • Δωμάτιο Στάνταρ: 35€

  • Πλήρως Εξοπλισμένο Διαμέρισμα: 40€

  • Οικογενειακό Διαμέρισμα: 50€

  16 Ιουνίου 2014 - 03 Ιουλίου 2014 &

  28 Αυγούστου 2014 - 13 Σεπτεμβρίου 2014:

  • Διαμέρισμα Στούντιο: 60€

  • Οικογενειακό Διαμέρισμα: 70€

   

  Επικοινωνήστε μαζί μας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ή στο τηλέφωνο 0030 24260 23405 για περισσότερες πληροφορίες.

   

 
 
 
Content Development & Copyright: Thanasis Baroutas 2014
Fotos by: Ilias Pelion Kapetanakis, Thanasis Baroutas, Michalis Pornalis
Web Hosting Greece Inwebpro Ltd
Copyright © 2014 - Flamingohotel